Győrben a suli program

Az idei évben sajnos nem tudtunk újabb utánpótlás versenyeket rendezni és a bemutató edzések is elmaradtak. Ezért is indítottuk útjára augusztusban az iskolai dodgeball programunkat, amelyhez azóta már több mint 130 testnevelő tanár csatlakozott, még a határon túlról is. Azóta sem lett egyszerűbb a helyzet, de így is érkeznek a szívet melengető visszajelzések, ezekből ismertetjük most Erzsébet beszámolóját. Köszönjük!

„Sziasztok! Általános iskolai testnevelőként nagyon megtetszett nekem ez a sportág, el is döntöttem, hogy megtanítom a gyerekeimnek! Van egy tüneményes, fegyelmezett, figyelmes, érdeklődő 3.-os osztályom, akiket elsős koruk óta tanítok. Emiatt pontosan tudom, hogy mit várhatok el tőlük! Kezdetektől fogva tanítok nekik olyan játékokat is, amiket a felsősöknek, esetenként kis szabálymódosításokkal.

A nyolcadikosok a saját osztályom és nekik is már 8 éve vagyok a testnevelőjük. Jelenleg még egy hetedik osztályban tanítok tesit. Mindhárom osztálynak annyira megtetszett a dodgeball, hogy egy ideig ezt fogjuk játszani

Az első órákon csak annyi szabályt alkalmaztunk, amivel már élvezhető, játszható volt a dodgeball. Nem mértem időt és nincsenek kiállítások, inkább egy-egy hibánál azonnal megálltunk és átbeszéltük, majd folytattuk a játékot.

A hiányzások miatt most kevesebben vannak, így mindegyik osztályban 10-10 fővel játszottunk, akit kidobtak labdaszedő lett. A harmadikosok is 5 labdával és ugyan azokkal a szabályokkal játszottak, mint a többiek.

Már az első órán tudattam velük, hogy a szabályokat menet közben fogjuk bővíteni. Valójában, amit még be kéne vezetni, az a semleges terület és a játékidő, de úgy látom a nélkül is szuperül játszanak.”