Kisújszállási Tórnádók

Az Eszterházy Egyetem népszerű kidobós kupáját többször megnyerő fiatal testnevelő Patkó Richárd 2019 késő őszén határozta el, hogy a dodgeball lesz az a labdajáték, amivel ezentúl kiemelten foglalkozni fognak a kisújszállási Kossuth Iskolában.

A tornaterem tökéletes erre, a gyerekek már az első alkalommal is imádták a kidobós 5 labdás nemzetközi változatát és az intézmény vezetése is támogatta az ötletet. Így kezdődött. Ez egy másik út, mint a Kalózoké, de mint a példa is mutatja ez is járható.

Kezdetben az általános iskolásoknak tartottak foglalkozásokat a tornaórák mellett 3-4 alkalommal délutánonként, ma már a középiskolás diákokból álló csapatuk a felnőttekkel is felveszi a versenyt.

A Kisújszállási Tornádók az iskolai házi versenyek mellett, térségi tornákat szerveznek és nemzetközi versenyen vesznek részt.

Heti három edzésük van jelenleg és ennek meg is van az eredménye. Nyilván nem szükséges ennyivel kezdeni, de nálunk igénylik a gyerekek és van rá lehetőség.

A Kalózokkal egyre szorosabb és izgalmasabb mérkőzéseket játszunk, a válogatott felkészülését is segíteni tudjuk, ősszel pedig nemzetközi versenyen szerepeltünk a gyerekekkel és felnőtt csapatokat is sikerült legyőznünk Horvátországban.

A fiataloknak, már eddig is rengeteg pluszt adott a dodgeball, ez a külföldi út a versennyel együtt pedig felejthetetlen élményt jelentett nekik.

Komoly esély van arra, hogy a következő kontinens viadalon, már többen ott lesznek közülünk a nemzeti csapatban. Mondanom sem kell, hogy ez milyen további lökést adna nekünk, ennek az iskolának, a városnak és a térségünknek.

Minden kollégát csak biztatni tudok, hogy kezdjék el ezt a nagyszerű labdajátékot oktatni. Legyen minél több dodgeball csapat az országban.