A dodgeball pálya

A hivatalos mérkőzéseken 17×8 méteres pályákon kell játszani a dodgeballt, ami gyakorlatilag a röplabda pályával megegyező. Ugyanakkor némi eltérés a helyszín adottságaitól függően lehetséges, ezért a pálya szélessége 7-8 méter, míg hosszúsága 14 és 17 méter között alakítható ki.

Abban az esetben, ha nincs lehetőségünk legalább 15,4 méteres pályát elkészíteni, (ami kettő darab 0,7 méteres semleges zónákat jelent), akkor a középső semleges zónát ne alakítsuk ki. Ilyenkor értelemszerűen a felezővonalat sem szabad átlépni, onnan lehet a dobásokat is elvégezni. Nagyon fontos, hogy a semleges zóna és az alapvonal között mindig meg kell lennie a 7 méteres távolságnak. 

Dodgeball pálya 17 x 8 méteres

Alapvonal
A játékosok csak ezen keresztül térhetnek vissza a pályára, akár labdáért mentek és kiléptek a pályáról, akár egy sikeres elkapás után újra játékba kerültek. A kezdő roham előtt a csapatok játékosainak a vonalon kívül kell állniuk mindkét lábukkal és a kezüket sem tehetik a pályára vagy a vonalra.

Oldalvonal
A pálya szélének átlépése csak labdaszedés céljából megengedett. Amennyiben a játékos találat elől „menekülve” lépi át a dobás találatnak számít, még akkor is, ha nem találta el a labda.

Felezővonal
A kezdő roham során innen kell felvenni a labdákat.

Támadó vonal
A roham után a megszerzett labdát idáig kell visszavinni vagy vissza passzolni, hogy a csapatok megkezdhessék a támadást. Ugyanez vonatkozik a játék közben a pályáról kikerült labdákra is, azoknak előbb szintén vissza kell jutniuk a támadóvonal mögé, hogy újra lehessen velük támadni.

Semleges zóna vonal
A ráfutást követően, miután a labdák már visszakerültek a támadó vonalig át lehet menni az ellenfél térfelére, eddig a vonalig.

Labdaszedő zóna
A pálya körüli terület, ahonnan összeszedhetők az elgurult labdák. Minden csapat csak a középvonaltól a saját térfele felé eső területről szedhet labdát.

Dodgeball pálya 14 x 8 méteres