Budapest Pirates DC

Már a kétezres évek végétől figyelemmel kísértük a dodgeballt, amit sokáig csak három labdával játszottak, de az nem volt az igazi. Valami, pontosabban valamik még hiányoztak belőle. A sportág történetének első világbajnokságán 2016-ban viszont megkaptuk a választ, és egy évvel később a skóciai Európa-bajnokság is bizonyította az 5 labdás változat létjogosultságát.

Ezután döntöttünk úgy 2017 novemberében, hogy belevágunk. Több hónapos előkészület és a sikeres Jótékonysági Tornát követően 2018 április elején végre megkezdtük a dodgeball edzéseket

Budapest Pirates Dodgeball Club

Egyáltalán nem volt egyszerű, ebben a környezetben egy teljesen új sportágat meghonosítani Magyarországon. Eltartott egy ideig, amíg a kezdeti próbálkozásokat magunk mögött hagyva megtaláltuk a megfelelő irányt. Szerencsére, ebben a küldetésünkben szép számmal akadtak támogatóink és folyamatosan csatlakoztak hozzánk olyanok, akikkel együtt nem csak az akadályokkal birkóztunk meg, de még fejlődni is képesek voltunk. 

Ennek köszönhető, hogy az elmúlt években vendégül láthattuk az angol egyetemi bajnok csapatot, elkészítettük a kontinens második dodgeball pálya festését és számos nemzetközi versenyen vettünk részt, ahol eredményesen szerepeltünk.

Amennyiben kipróbálnád a dodgeballt, akkor minden lényeges információt megtalálsz az edzésünkről itt vagy az alábbi oldalakon. 

Kövess minket:
@budapestdodgeball
Budapest Pirates Dodgeball Club – Edzés