Hungary Dodgeball

A tornaórák egyik örök kedvencének nemzetközi változatából egy izgalmas, rendkívül gyorsan fejlődő sportág született. Egyszerű, érthető szabályokkal, világ és Európa-bajnoksággal.

Csapatunk azon tevékenykedik, hogy ezt az új labdajátékot minél többen megismerjék, kipróbálják és rendszeresen játsszák idehaza is. A Hungary Dodgeball tagja az European Dodgeball Federation és a World Dodgeball Federation szervezeteknek.

Hungary Dodgeball – Central European Championship 2020

2018 márciusában egy Jótékonysági Kidobós Tornával nyitottunk, amelyen a Ments Életet Alapítvány számára gyűjtöttünk adományokat. Szeptemberben lejátszottuk az első nemzetközi mérkőzésünket Muraszombaton a világbajnoki résztvevő  Szlovéniával, míg október végén a sportág történetében először részt vettünk az Olaszországban megrendezett Dodgeball Európa-bajnokságon.

2019-ben megrendeztük az első középiskolai és általános iskolai öt labdás dodgeball bajnokságokat, júniusban vendégül láttuk a világbajnok Anglia egyetemi bajnok csapatát, szeptemberben Szlovénia és Horvátország csapatainak részvételével első ízben rendeztük meg Siófokon a Pannon Dodgeball Kupát.

Novemberben két egyetemi dodgeball versenyt is rendeztünk. A Budapesti Egyetemi Sportszövetséggel és Corvinus Egyetemmel közösen, előbb a fővárosban a BEFS Universitas Kidobós Kupát, majd Egerben az Eszterházy Egyetemmel együtt az Eszterházy Kidobós Kupát. A két helyszínen 24 csapatban több mint kétszáz hallgató vett részt ezeken az eseményeken.

This is what we vant. Play. Fun. Dodgeball.

2020-as évre egy roppant sűrű programot állítottunk össze, már az első héten Kisújszálláson egy általános iskolai versenyre került sor. Február elején Zágrábban Horvátországgal játszottunk felkészülési barátságos mérkőzéseket, míg a hónap végén Svájcban a Central European Championship-en vettünk részt, ahol a csoportból továbbjutva a Magyar válogatott végül a hatodik helyen végezet.

A vírus a sportágunkat sem kímélte. Több hazai és nemzetközi versenyt is törölni kellett, illetve a augusztusi világbajnokságot és a hollandiai Európa-bajnokságot is 2021-re halasztották. Igyekeztünk a lehető legtöbbet kihozni, ebből a helyzetből és áprilisban elkészítettük a kontinens második felfestett dodgeball pályáját.
Augusztusban pedig elindítottuk iskolai programunkat, melyhez a vártnál is többen csatlakoztak és a különleges szövetlabdák is folyamatosan érkeznek a tanintézményekbe.