Újpesti Kidobós Kupa

A Károlyi István Gimnázium Tornacsarnokában került megrendezésre a hagyományteremtő szándékkal életre hívott Újpesti Kidobós Kupa. A sporttörténeti esemény megnyitóján Tamás Ilona Tankerületi igazgató és Hirmann László a házigazda intézmény igazgatója köszöntötte a résztvevőket. 

Nem volt itt szó ismerkedésről, meg kezdeti tapogatózásról, hiszen az első pillanattól kezdve óriási küzdelem folyt a pályákon, ahol hét kerületi középiskola nyolc csapata küzdött meg egymással.

A bronzmérkőzésen a szoros első félidőt követően a Csokonai Gimnázium végül magabiztosan szerezte meg a harmadik helyett a Babits Gimnázium ellenében. A döntőben az odáig még veretlen Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium és a Károlyi István Gimnázium kidobós csapata találkozott egymással.

Újpesti Kidobós Kupa 2019

A két szomszédos iskola örökrangadóját a házigazdák kezdték jobban, hiszen 8-4-re vezettek az első játékrész után. A fordulást követően azonban a Kozmások mindent egy lapra feltéve rohamoztak és utol is érték ellenfelüket. 90 másodperccel a vége előtt 10-10-es döntetlent mutatott az eredményjelző, ami azt jelentette, hogy aki az utolsó szettet hozni tudja, megnyeri az Újpesti Kidobós Kupát is. Ez végül rendkívüli izgalmak közepette a Károlyi csapatának sikerült, ők vehették át a vándorserleget.

Kicsit tartottam a versenytől a szabályok miatt, de pár játék után, már nem volt gond. Jó volt, hogy akár hárman is kidobhattuk egyszerre az ellenfelet.

Kristóf
Középiskolai Kidobós Kupa