Általános iskolai versenyek

Újpest városa megszakítás nélkül hatszor nyerte meg a Kihívás napi küzdelmeket a maga kategóriájában és lett ezzel az ország legsportosabb városa. Ezért is fogadtuk nagy örömmel a felkérést, hogy a II. Újpesti Kidobós Kupát ezen a napon rendezzük meg.

Az ország első 5 labdás általános iskolai dodgeball versenyén, melyet 2019. május 29-én a Károlyi István Gimnázium Tornacsarnokában rendeztünk, a kerület 9 általános iskolájának 10 vegyes dodgeball csapata vett részt. A sporttörténeti esemény megnyitóján Hirmann László a házigazda intézmény igazgatója köszöntötte a résztvevőket. 

II. Újpesti Kidobós Kupa

Nagyszerű hangulat, hatalmas hangzavar és parázs küzdelmek zajlottak a pályákon. 
A bronzmérkőzésen a zseniális elkapásoknak köszönhetően a Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium szerezte meg a harmadik helyett a Szűcs Sándor Általános Iskola ellenében. 

A döntőben a Megyeri Úti Általános Iskola csapata próbálta megállítani az egész napot domináló ellenfelet. Nekik sem sikerült, így a Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium veretlenül nyerte meg a II. Újpesti Kidobós Kupát és ők vehették át a vándorserleget.

Köszönjük a támogatást Újpest Önkormányzatának, a Tankerületi Központnak, a Károlyi Gimnázium munkatársainak és a résztvevő kerületi iskolák tanárainak.

II. Újpesti Kidobós Kupa

Nem sokat kellett várni 2020 első dodgeball versenyére, akkor még nem tudtuk, hogy ez lesz sajnos az utolsó is. Január 6-án Kisújszálláson első alkalommal rendezték meg a Kossuth Kidobós Kupát, ahol két korosztályban mérték össze tudásukat a csapatok.

Sportszerű és izgalmas küzdelmek után, a döntőbe némi meglepetésre két ötödikes osztály fiú együttese került, ahol az 5.c szoros csatában végül győzni tudott az 5.a fiú csapatával szemben.  A dobogó harmadik fokára a 6.c osztály fiú csapata állhatott fel.

A győztesek ráadásként a tanári kar csapatával is megmérkőztek, ahol a gyermekek helyt álltak, de végül a nagyobb rutin döntött. 
Gratulálunk a résztvevőknek és a szervezőknek, hogy létrehozták a sportág történetének első nemzetközi szabályrendszerben megrendezett vidéki utánpótlás tornáját. 

Kossuth Kidobós Kupa – 2020